Ja takk, til en nyansert debatt! | Kamzy Gunaratnam

(Foto: Oslo kommune/Sturlason)

Jeg applauderer og heier på de i samfunnet vårt som jobber for mer debatt, uavhengig av hvilken sak det er snakk om. I en stadig mer polarisert verden, med diskusjoner som nærmest har blitt til skyttergravskriger, trenger vi flere plattformer der man kan diskutere viktige saker på en opplyst måte. Det oppdraget Handlingsrommet begir seg ut på er livsviktig for samfunnsutviklingen vår. For vi vet godt at uten nok debatt utfordrer vi ikke hverandre, da er vi ikke med å dra store problemstillinger videre til et nivå der vi kan finne løsninger. 

For meg har det alltid vært en selvfølge å stå opp for mer åpenhet og mer debatt. Jeg er den første som står på barrikadene for at alle skal kunne ytre det de mener, samtidig er jeg også opptatt av at vi må ha en debatt som tar utgangspunkt i de samma faktaene og er i den samme virkeligheten. Er det et sted dette er vanskelig å gjøre, så er det i den norske EU-debatten. 

Derfor er Handlingsrommet så utrolig viktig. For uansett hvordan man vrir eller vender på saken så er Europa Norge sin viktigste samarbeidspartner. Derfor er det spesielt viktig og nødvendig å bygge opp en plattform der man kan få informasjon om, og debattere Norges samarbeid med Europa. Forholdet til Europa, er kanskje historisk sett det viktigste forholdet Norge noensinne har vært i, derfor fortjener det forholdet en ordentlig og saklig debatt. 

Handlingsrommet kan fylle et tomrom som mangler i norsk offentlighet. For med en gang noen ytrer sitt standpunkt i EU-saken er man plutselig ikke interessant for den andre siden. En debatt som kun er delt inn i en ja- side og en nei- side kan aldri føre til noe fruktbart. En slik debatter vil ikke føre til omforente og gode løsninger for vanlig folk i Norge. 

Jeg er opptatt av å være lyttende, forståelsesfull og nysgjerrig i møte med andre, uansett hva de mener. Selv om jeg er brennende uenig med vedkommende, så skylder jeg hen en anstendig debatt, å lytte til den personen. Om man aldri utfordrer seg selv blir man ikke bedre. Det er med mer debatt, mer diskusjon og mer kunnskap vi får den politiske debatten som vi får mest ut av.

I det arbeidet er Handlingsrommet ekstremt viktig, og de trengs. 

Kamzy Gunaratnam, Varaordfører i Oslo kommune

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *