De grønne heiser EU flagget (på halv stang)

(Foto: Oslo Kommune/Sturlason)

Miljøpartiet de Grønne ønsker å føre en aktiv europapolitikk hvor de ønsker å samarbeide mest mulig med Europa. De mener en eventuell folkeavstemning må skje dersom Norge skal melde seg inn EU. Man ønsker å samarbeide tett med EU om klimapolitikk og samtidig sette egne ambisiøse mål her hjemme. MDG vil også sette fokus på felleseuropeiske løsninger når det kommer til Schengen og den frie bevegelsen av personer.

Her i Norge er det et ønske om å bidra til økt debatt om felleseuropeiske spørsmål som for eksempel migrasjon. Selv om Miljøpartiet mener at EU har den mest ambisiøse klimapolitikken og vært en pådriver for fred, vil MDG bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen i store spørsmål som de mener nasjonen bør bestemme selv og i spørsmål hvor de mener at EU strider mot klima- og miljøhensyn.

Europabevegelsen har landsmøte snart og i forslaget til sentralstyret finner vi MDG-politikerne Hanna Marcussen som er byråd for byutvikling i Oslo samt Øyvind Strømmen som er fylkesleder MDG Vestland. Strømmen sa følgende til Klassekampen: “Jeg har selv valgt å ta mitt EU-engasjement inn i Europabevegelsen framfor i MDG.” Da gjenstår det bare å se om de grønne heiser EU flagget helt eller fortsetter på halv stang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *