Norsk deltakelse i europeisk innovasjons råd

European Innovation Council (EIC) er en del av EUs neste satsning på innovasjon og forskning, Horisont Europa. Horisont Europa skal i løpet v de to neste årene ha et budsjett på nesten svimlende 1000 milliarder kroner. I EIC sitter nå Anita Krohn Traaseth som er tidligere Innovasjon Norge-sjef, som den eneste fra et land som ikke er medlem av EU.

Det skal være mulig for norske bedrifter, frivillige organisasjoner, forskere kommuner og fylker å søke penger fra Horisont Europa. Bakgrunnen er at europaskommisjonen mener at europeiske bedrifter må bli flinkere på å bruke ny teknologi og drive med mer innovasjon. De håper at dette programmet vil kunne få i gang nettopp dette.

– Her er det åpent lende for norske små og mellomstore bedrifter å hente finansiering til innovative løsninger. Dette blir en helt ny plattform for norske bedrifter til å nå, ikke bare et europeisk marked, men et større marked, sier Krohn Traaseth.

Med norsk deltakelse i dette nye rådet har man muligheten til å kunne være med å legge premissene for hvordan EIC skal utvikle seg. Europakommisjonen ser for seg at EIC på sikt skal bli en egen juridisk enhet som skal investere i små og mellomstore bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *