Bodø kåret til europeisk kulturhovedstad i 2024!

Bodø sto i i siste runde i kampen mot Banja Luka og Mostar i Bosnia-Hercegovina, men kom seirende ut og er dermed blitt kåret til Europas kulturhovedstad i 2024. Med dette blir Bodø den første byen nord for polarsirkelen som blir utnevnt til europeisk kulturhovedstad.

I 1985 startet EU å utnevne europeiske kulturhovedsteder, og over tid så har dette utviklet seg tok å bli et av de mest ambisiøse kulturprosjektene i EU. Målet med å utnevne kulturhovedsteder er ganske enkelt, det handler om å gi folk i Europa muligheten til å lære mer om hverandres kulturer.

Jeg er trygg på at Bodø vil høste de langsiktige kulturelle, økonomiske og sosiale fordelene som europeisk kulturhovedstadtittelen kan gi, sier Tibor Navracsics om utnevnelsen. Han er kommissær for kultur i europakommisjonen.

Arbeidet er langtifra ferdig nå. I søknaden sin til europakommisjonen så la Bodø opp til et budsjett på 300 millioner kroner. Dette skal være et spleiselag mellom lokale myndigheter, staten og næringslivet.

– Vi er utrolige glade i dag. Dette er en skikkelig lagseier. 2024 skal bli et uforglemmelig år. Det er første gangen at vi får til et så stort internasjonalt arrangement til Nord-Norge, sier Bodø-ordfører Ida Pinnerød til NRK Nordland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *