Ursula Von Der Leyen presenterte sin kommisjon!

(Foto: Europakommisjonen)

Tidligere tysk forsvarsminister Ursula Von Der Leyen er nå påtroppende kommisjonspresident i EU, og har nylig presentert hennes kommisjon. Kommisjonen ser ut til å være lagt opp på en slik måte at satsninsgområdene Von Der Leyen presenterte i juli i år skal bli tydeligere vektlagt. 

Europakommisjonen, ofte også kalt kommisjonen, er på mange måter EU sin regjering. Kommisjonen består av 27 kommissærer som kan tenkes på som ministre med ansvar for hvert sitt fagfelt. De 27 kommissærene er fordelt slik at man har et medlem av kommisjonen fra hvert av de 27 medlemslandene i EU – minus Storbritannia som er på vei ut. Kommisjonen jobber med å gjennomføre det europarådet og europaparlamentet bestemmer, på samme måte som regjeringen i Norge jobber med å gjennomføre det stortinget ber dem om. 

Von Der Leyen presenterte tidligere i år tre satsningsområder som hennes kommisjon skulle jobbe ekstra mye med. De områdene var som følger: 

  • Arbeidet med en “European Green Deal”, som betyr at Europa skal ha et mål om å bli karbonnøytralt innen 2050. 
  • “Forberede Europa på den digitale tidsalderen”
  • “En økonomi som virker for borgere” 

Strukturen i kommisjonen er lagt opp slik at det er tre visepresidenter, og disse tre skla ha ansvar for hver av de tre satsningsområdene til kommisjonen. Frans Timmermans skal ha ansvar for arbeidet med “European Green Deal”, han er fra Nederland. Margrethe Vestager fra Danmark skal jobbe med satsningen på å “Forberede Europa på den digitale tidsalderen.” Den siste visepresidenten er Valdis Dombrovskis fra Latvia, som har ansvar for satsingen om “En økonomi som virker for borgere.”

Hele oversikten over kommisjonen til Von Der Leyen kan du finne her: https://ec.europa.eu/commission/commissioners/2019-2024_en

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *