Norge og EU diskuterte CO2-lagring i Oslo

På torsdag denne uken var topper fra Europakommisjonen på konferanse om CO2-lagring i Oslo. Konferansen var arrangert av det norske Olje- og energidepartementet, Europakommisjonen og selskapet Gassnova.

Den nye europakommisjonen som skal ledes av Ursula Von Der Leyen fra Tyskland har satt seg et mål om at Europa skal bli karbonnøytralt innen 2050. Dette programmet kaller de for «European Green Deal», og en viktig del av dette er å kunne realisere anlegg for karbonfangst i Europa. Derfor er det arbeide som gjøres i Norge med denne typen teknologi viktig for Europa og EU.

Det var under et møte i februar mellom olje- og energiministeren, Kjell-Børge Freiberg, og EUs klima- og miljøkommissær Miguel Arias Cañete at ideen om en konferanse i Norge om karbonfangst kom opp.

— Jeg er overbevist om at økt samarbeid er veien å gå for å gjøre CO₂-håndtering til et effektivt klimaverktøy både i Europa og på et globalt nivå. Derfor er det gledelig å se at et stadig større antall aktører nå ser på CO₂-håndtering som en del av løsningen for å få ned utslippene og gjennomføre ambisjonene i Parisavtalen. Denne konferansen har vært en milepæl for samarbeid om karbonfangst og lagring, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

I løpet av konferansen denne uken var medlemmer fra europakommisjonen i Oslo for å se på en pilot for karbonfangst, som er utviklet av Fortum Oslo Varme. Dette er en av to prosjekter som jobber med denne typen teknologi i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *